Mgr Czesław Pietrzykowski (1953–2024). Pracownik naukowo-dydaktyczny w Zakładzie Archeologii Podwodnej Instytutu Archeologii i Etnografii UMK w Toruniu - Gackowski, Jacek (Acta Universitatis Nicolai Copernici Archeologia, 2024)
......