Dokumentacja elektroniczna w archiwach państwowych – wyniki ankiety przeprowadzonej w maju 2015 r. - Staszewska, Hanna; Woźniak, Wojciech (Archiwa – Kancelarie – Zbiory, 2016)
Tekst zawiera podsumowanie wyników ankiety przeprowadzonej w dniach 6–29 maja 2015 r. w archiwach państwowych. Celem ankiety było zebranie informacji o ilości dokumentacji elektronicznej przechowywanej obecnie w archiwach państwowych, stanie jej zewidencjonowania, opracowania i przechowywania oraz zdiagnozowanie problemów i trudności napotykanych przez archiwistów w pracy z dokumentacją elektroniczną. Wyniki ankiety posłużyć mają do prac analitycznych w zakresie metod i procedur postępowania z dokumentacją elektroniczną.