Problem archiwizacji Biuletynu Informacji Publicznej - Waleszczuk, Sonia (Archiwa – Kancelarie – Zbiory, 2016)
W obecnych czasach bez wątpienia Internet odgrywa ogromną rolę w życiu codziennym. Staliśmy się społeczeństwem informacyjnym, które nieustannie poszukuje informacji. Coraz więcej spraw możemy załatwić za pomocą komputera, a życie prywatne w znacznym stopniu przeniosło się do świata wirtualnego. Artykuł jest próbą odpowiedzi na następujące pytania: jakie informacje są umieszczane na stronach BIP-u, jaka jest ich wartość dla prowadzonych badań, czy są to informacje niepowtarzalne, jakie informacje są umieszczanie na stronach internetowych podmiotów zobowiązanych do prowadzenia Biuletynu, jaki te informacje mają charakter oraz jaki jest stosunek zawartości stron internetowych tych podmiotów do zawartości ich BIP-u