Mazur, Hubert. Historia na dotyk. Działalność edukacyjna polskich archiwów państwowych w zakresie współpracy ze szkołami (1919–2018). Prace Monograficzne 1260. Kraków: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, 2025. - Techmańska, Barbara (Archiwa – Kancelarie – Zbiory, 2025)
Recenzja książki: Hubert Mazur, Historia na dotyk. Działalność edukacyjna polskich archiwów państwowych w zakresie współpracy ze szkołami (1919–2018). Prace Monograficzne 1260. Kraków: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej, 2025