History and Contents of the Archive of the Sandomierz College of Canons in the Light of the second volume of Feliks Kiryk’s Inwentarz Rękopisów Archiwum Kapituły Kolegiackiej i Katedralnej w Sandomierzu - Szczerba, Michał (Archiwa – Kancelarie – Zbiory, 2023)
Prezentacja dwóch tomów Inwentarza rękopisów Archiwum Kapituły Kolegiackiej i Katedralnej w Sandomierzu, przygotowanych przez Feliksa Kiryka i wydanych w 2010 i 2018 r., która jednocześnie stała się próba przestawienie zasobu sandomierskiej placówki.