Archiwum Państwowe w Kaliszu. Przewodnik po zasobie archiwalnym, oprac. G. Waliś, red. G. Schlender, Archiwum Państwowe w Kaliszu, Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych w Warszawie, Kalisz, 2016, ss. 847 - Falkowski, Piotr (Archiwa – Kancelarie – Zbiory, 2017)
[Recenzja:] Archiwum Państwowe w Kaliszu. Przewodnik po zasobie archiwalnym, (oprac.) Grzegorz Waliś, (red.)Grażyna Schlender, Archiwum Państwowe w Kaliszu, Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych w Warszawie, Kalisz, 2016, ss. 847