Between Warsaw and Jerusalem – Viola Wein - Famulska-Ciesielska, Karolina (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2024)
English version. Original issue: “Archiwum Emigracji” 2006, no. 1–2 (7–8) https://www.bu.umk.pl/Archiwum_Emigracji/gazeta/ae_7.pdf