Walka o treść - Wróblewski, Maciej (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2025)
Rec.: Dariusz Pachocki. NIEWYGODNE SŁOWA. WYDAWNICZY SZLAK LEOPOLDA TYRMANDA (Recenzent: Paweł Rodak). Warszawa 2023. Wydawnictwo IBL, ss. 294