Pan(k)optikum poetyckie: (Rec.: Dorota Walczak-Delanois, Poetyckie podwojenie. Marian Pankowski – polski poeta języka francuskiego / Dédoublement poétique. Marian Pankowski – poète polonais de langue française, Warszawa 2020) - Rajewska, Ewa (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2022)
*