"Czasy Wojny" by Ferdynand Goetel. An Attempt At Reading - Lutomierski , Marcin (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2024)
English version. Original issue: “Archiwum Emigracji” 2009, no. 2 (11) https://apcz.umk.pl/AE/article/view/AE.2009.053