Związek Polaków w Armenii „Polonia” - Lis, Wojciech (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2024)
W tekście omówione zostały losy Polonii w Armenii, a także historia powstania i główne obszary aktywności Związku Polaków w Armenii „Polonia” (w tym m.in. wydawanie kwartalnika „Póki My Żyjemy”).