Dzieci i młodzież w Australii na podstawie wypowiedzi zamieszczonych na portalu „Bumerang Polski” - Kansy, Andrzej (Archiwum Emigracji. Studia – Szkice – Dokumenty, 2024)
Artykuł stanowi przegląd tematyki związanej zarówno z dziećmi, jak i młodzieżą na stronach australijskiego portalu skierowanego do Polonii w Australii. Badanie zostało przeprowadzone metodą analizy treści. Analizie poddano wszystkie teksty z lat 2010–2020.